Kalitatearen izenean

Aurten 25 urte bete ditu Gipuzkoako Erlezainen Elkarteko kide batzuen ekimenez hasitako bideak —urteurrena ospatzeko, Eleak Loretan jardunaldia antolatu zuten joan den astean, Getarian, Giez-Berri enpresan—. Hona hemen Gipuzkoako HITZAk gaiaren inguruan landutako erreportajea.

Fotografo Bilbao, Bizkaia, fotografia profesional,Boda,eventos,publicidad.

Ez da zigilu soil bat. Ez da izen hutsa. Produktua lantzeko modu bat dago atzean. “Ekoizleek, esaterako, modu jakin batean zaindu behar izaten dituzte erlauntzak; eta ezin izaten dute erabili erleei kalte egingo dien produkturik; gero, eztia egiteko prozesuan, zorrotz zaintzen dugu hezetasuna; beste enpresa gehienek ez bezala, eztiaren ezaugarri guztiak mantentzeko, 40 gradutik igo gabe egiten dugu prozesu guztia; eta loreen polenari pasatzen uzten diogu eztia iragazteko garaian…”. Ander Arbulu Giez-Berri enpresako kudeatzaileak azaldu duenez, “kontrol handia” dago Eusko Label zigilupean egiten duten eztiaren atzean.

“Erlauntzaren eta ekoizlearen arteko prozesu guztia gertutik zaintzen du Hazik”, Landa, Itsasertz eta Elikagaien Sustapenerako Elkarteak. “Eta kalitatea lehenesten dugu kantitatearen aurretik. Hor dago sekretua”. Aurten 25 urte bete ditu Gipuzkoako Erlezainen Elkarteko kide batzuen ekimenez hasitako bideak —urteurrena ospatzeko, Eleak Loretan jardunaldia antolatu zuten joan den astean, Getarian, Giez-Berri enpresan—. Azken 25 urteotan, Eusko Label zigilupean, Giez-Berrik tratatu eta ontziratu du Gipuzkoa eta Bizkaiko 24 erlezainek ekoitzitako eztia —Hazik beste planta bat homologatu berri du Orozkon, Bizkaian—.

Erreportajea osorik hemen.

Ez dago iruzkinik

Utzi iruzkin bat

*

*

Send this to friend